Kort over afstemningsresultatet.PNG

Valgaften på Sønderborg Slot – oplev folkeafstemningerne live

DKK Entré 50 kr.
  • Foredrag og debat
Arrangeres af Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot, Sønderbro 1, Sønderborg, Riddersalen

Sønderborg

Hans Schultz Hansen

Vi omdanner Riddersalen på Sønderborg Slot til et valgstudie. Her kan man genoplive de to folkeafstemninger den 10. februar og den 14. marts 1920 i en moderne form. I aftenens løb vi resultaterne fra forskellige steder i Sønderjylland rulle ind, og vore lokale eksperter, Merete Bo Thomsen, René Rasmussen og Carsten Porskrog Rasmussen, vil kommentere de enkelte resultater. Der vil komme andre indslag med ægte valgstemning. Og vi klarer hele to folkeafstemninger på én aften – Nordslesvig før pausen og Sydslesvig efter. Så må vi se, hvordan stemningen svinger. Kom og vær publikum og oplev folkeafstemningen som levende historie. Selv om I kender slutningen, bliver det helt sikkert drønspændende.

Gratis adgang for medlemmer af de to foreninger.

Se nærmere omtale af arrangementet på www.hssdj.dk.