Christian X3

Aflyst pga. coronavirus

Afstemning og genforening på film

DKK Entré 50 kr.
  • Film
Historisk Samfund for Sønderjylland

Flensborghus, Norderstraße 76

Flensborg

I 1920 var filmmediet endnu ret nyt. Alligevel blev begivenhederne i Slesvig 1920 ivrigt filmet, og i de danske arkiver findes der levende billeder fra de vigtigste begivenheder i afstemningsområdet mellem 1918 og 1920. Kom med feriebørnene fra Flensborg til Danmark i 1919. Se optogene i Flensborg i afstemningsdagene og håndgemænget mellem danske og tyske på havnen i Aabenraa. Og endelig: se den nydigitaliserede og knivskarpe film fra Christian X’s ridt over den gamle grænse ved Frederikshøj den 10. juli 1920. Historiker Axel Johnsen, afdelingschef i Museum Sønderjylland, fortæller om de forskellige faser fra krigsafslutning til Genforening og forklarer filmklippene.

Entré 50 kr. Gratis adgang for medlemmer af Historisk Samfund for Sønderjylland.

Der serveres ost og rødvin. Prisen herfor er 7 Euro.

Se nærmere omtale af arrangementet på www.hssdj.dk.