Teaterforestillingen Genforeningen

Det Lille Teater, Haderslevvej 7

Aabenraa

Conni Brun Eliasen

”Teaterforestillingen Genforeningen” er en fortælling om to familier - en dansksindet og en tysksindet - hvis liv og skæbner bliver vævet sammen. Vi følger to generationer af sønderjyder fra Genforeningen i 1920 indtil 1990’erne, hvor deres forskellige nationale baggrunde bliver udfordret af hinanden og samfundet. En tid, hvor konflikter mellem sønderjyder blev skabt og modnet og sidenhen mildnet og løst.

”Teaterforestillingen Genforeningen” er en fortælling om sønderjyder, sindelag og nationalt tilhørsforhold. En eftertænksom og humoristisk fortælling, som forsøger at tegne et billede af forholdet mellem dansksindede og tysksindede over en periode på ca. 70 år.

Forestillingen er et samarbejde mellem ”Det lille teater” i Aabenraa og Lokalhistoriske Arkivers Samråd i Aabenraa Kommune.