Trio Col Basso

Ensted Kirke, Gammel Tinglevvej 116,

Aabenraa

Lene Nebel

I anledning af 100-året for Genforeningen giver Trio col Basso koncert i Ensted Kirke, som også i 2018 havde en turne med krigsfortællinger og musik fra første verdenskrig. Tri col Basso spiller her kammemusik med udgangpunkt i den særlige sønderjyske tradition i tiden i under og efter Genforeningen.

For Trioen - og mange sønderjyder - er den enkle folkemelodi og budskabet om håb efter prøvelser den stærkeste påmindelse om vores områdes historie og den stædighed egnes beboere har haft, da de holdt fast i deres kultur gennem 56 års tysk herredømme. Den styrke og fællesskabsfølelse danner rammen for koncerten d. 26/3, hvor Trio col Basso vil uropføre deres egen nyskrevne variationssats over melodien til “Det haver så nyeligen regnet”. Trio col Basso er består af 3 unge ambitiøse kvinder, som siden 2014 har spillet sammen i strygetrioen.