B10538.jpg

Schweizerhalle, Ribelandevej 39

Tønder

Birgitte Thomsen

Præsentation af udstilling om Genforeningen og afstemningstiden i Tønder Kommune - set fra arkiverne i kommunen. Arkiverne beskriver i udstilling og bog, hvordan Genforeningen foregik rundt omkring i Tønder Kommune, og Genforeningens betydning lokalt.

Arkiverne i Tønder Kommune fortæller de historier fra afstemningstiden og Genforeningen, som er de mest vigtige, interessante og spændende fra hvert arkivs lokale område. Det er Kongens besøg i juli 1920, efter Sønderjylland havde stemt sig hjem, hvordan afstemningen foregik på afstemningsdagen, hvordan de stemmeberettigede rejste hjem for at stemme, hvordan afstemningen satte streg under hvor man hørte til, og hvordan man opfattede sig selv - alt sammen illustreret med mange fine fotos, valgplakater, kort og tegninger. Udstillingen kan bl.a. ses på arkiverne i Tønder Kommune.