Fødslen Af Den Danske Sangkultur – En Fortælling I Ord, Musik Og Billeder.

Fødslen af den danske sangkultur – en fortælling i ord, musik og billeder

05 feb
Der er flere datoer Se oversigten
19.30—21.30
DKK Oplyses senere
  • Musik og sang
Jesper Hindø, Sangens Hus

Jaruplund Efterskole, Lundweg 2

Handewitt

Vis kort

Kontaktperson

Jesper Hindø

100 års jubilæet for Genforeningen i 2020 giver lejlighed til at dykke ned i historien om den danske sangskats oprindelse og fællessangens betydning som national samlingspunkt.

I de turbulente år mellem 1864 og 1920 blev den nationale fællessang et holdepunkt for danskerne i en urolig tid. Det var i de år den danske sangskat og fællessangkulturen blev født. Højskolebevægelsen blomstrede, og i 1880 dannes Sprogforeningen, hvis betydeligste udgivelse var Den Blå Sangbog, der kom til præge hele sangskulturen og var forløber for det vi i dag kender som Højskolesangbogen.

Mød bibliotekaren og historikeren Claus Jacobsen, der som specialist og engageret fortæller vil sætte ord på baggrunden for dette spændende kapitel i vores historie. De to højprofilerede musikere Martin Schack på klaver og kontrabassisten Jesper Hindø vil levendegøre historien med jazzificerede fortolkninger af nogle af de sange, der har været medvirkende til en ny dansk identitetsfølelse efter nederlaget til prøjserne i 1864.

Teksten og musikken vil suppleres med historiske billeder og fotos, og publikum vil undervejs naturligvis inviteres til fællessang. Det er kunstnernes intention at vise at den danske sangskat har samme kraft i dag som dengang.

 

Der er flere datoer

Støttet af Sangens Hus og Grænseforeningen.

Se alle arrangementer