Final 2020 Logo Artboard Rød Placeholder

Ændret pga. coronavirus

Genforeningens kvindeskikkelser – de satte præg på 1920’erne

31 mar
19.00—21.00
DKK 100 kr.
  • Foredrag og debat
FOF Vejle og Grænseforeningen Vejle Vesteregn

Jelling Bibliotek, Byens Hus, Møllegade 10

Jelling

Vis kort
Læs mere

Kontaktperson

Anne Zibrandtzen

Arrangementet udsættes pga. coronavirus

Da Christian X red over den slettede grænse ved Frederikshøj Kro ved Tarps den 10. juli 1920 med den lille pige foran sig på hesten, var det den endelige markering af et genforenet Danmark.

Vi skal høre om nogle af tidens markante, danske kvindeskikkelsers påvirkninger indenfor bl.a. kunst og kultur. Hvem var tidens idealer, hvem var toneangivende, hvordan var deres kamp for at udøve deres kunst og få taletid i et mandsdomineret samfund. 1. verdenskrigs var forbi.

Danmark skulle genfinde sig selv både politisk og kulturelt. Men også i hjemmene begyndte tiderne at ændre familielivet og kvindens stilling. I slipstrømmen af kongens ridt over grænsen glemte mange krigens rædsler. Men de, der havde hørt bragene fra granaterne og skrigene fra de lemlæstede og døende kammerater, glemte den aldrig.

Nogle kom hjem med sår på sjælen, mange kom aldrig hjem. Hvem var Hanne, Birgit og Ellen? En kone, kæreste eller en datter? De er her ikke mere, men vi har deres breve og deres historier. Derfor er de også med i fortællingen om genforeningens kvindeskikkelser.

Læs mere

Se alle arrangementer