Agnes Smith

Agnes Smidt. Sønderjyde, kvinde og kunstner

22 feb
Der er flere datoer Se oversigten
11.00—16.00
DKK Pris: 80 kr. Grupper (min 15 pers.) 70 kr. Børn/unge u. 18 år: gratis.
  • Udstilling
Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum, Sct Nicolaj Gade 10

Ribe

Vis kort

Agnes Smidt er som kunstner kun kendt i en sønderjysk sammenhæng og det hovedsagligt for hendes mange portrætter. Men hun malede andet, som fortjener at blive vist. Hvad der også fortjener at komme frem i lyset, er fortællingen om Agnes Smidts særlige menneskelige gennemslagskraft, som i samtiden vakte stor forundring og beundring.

Hun havde et indre kompas at navigere efter, som hun tilsyneladende ganske ubekymret fulgte uden at skele til sin samtids kulturelle og almene strømninger. Agnes Smidts særlige karaktertræk gør hende til en af sit århundredes mest interessante kvindeskikkelser, så unik og tidløs, at hendes tankeverden stadig virker moderne og vedkommende. I forbindelse med udstillingen udgives en bog om Agnes Smidt, skrevet af historikeren Inger Lauridsen.

Bogen er en fortælling om Agnes Smidt som en ganske særlig kvindeskikkelse i Sønderjylland og er samtidig en fortælling om sønderjyske skæbner og dagligdagen i udlændingeperioden, sådan som den udspandt sig i den vestlige del af området lige syd for den gamle grænse.

Udstillingen er forlænget til 30. august.

Læs mere

Se alle arrangementer