Den anden Guldalder Lund 3210 SMK Foto 2019.jpg

Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser

01 feb
Der er flere datoer Se oversigten
11.00—16.00
DKK Pris: 80 kr. Grupper (min 15 pers.) 70 kr. Børn/unge u. 18 år: gratis.
  • Udstilling
Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum, Sct Nicolaj Gade 10

Ribe

Vis kort

Guldaldermaleren J.L. Lund var en af 1800-tallets store mestre. Født i Kiel, men uddannet i Danmark og i Paris og berejst i store dele af Europa var Lund en grænsegænger – såvel i geografisk som i kunstnerisk forstand. Med sit internationale netværk og sit lange virke som professor på Kunstakademiet spillede han en vigtig rolle i det europæiske og danske kunstliv i første halvdel af 1800-tallet.

Han var en af sin tids få kunstnere, der modtog offentlige bestillinger, og han malede derfor store billeder fra Danmarkshistorien til Christiansborg og en lang række altertavler til kirker i hele landet. Samtidig fungerede han som portræt- og landskabsmaler og havde et imponerende internationalt netværk, der inkluderede kunstnere, digtere og intellektuelle.

Han var således en kendt og agtet kunstner i sin samtid. Udstillingen handler om hans tætte forbindelser til tyske kunstnere og de problemer, det gav for hans eftermæle i Danmark. På udstillingen vises værker fra museers samlinger både i Danmark og Tyskland, og udstillingen er tidligere vist på den Hirschsprungske Samling i København og vises senere på Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck.

Læs mere

Se alle arrangementer