Final 2020 Logo Artboard Rød Placeholder

Rigsarkivet København

Rigsarkivet, København – Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1

København K

Kom og hør om de store begivenheder fra genrejsningen af grænsespørgsmålet i efteråret 1918 over fredskonferencen i foråret 1919 til afstemningerne i februar og marts 1920 og videre til festerne i sommeren 1920 og perspektiverne videre frem. Gratis foredrag på Rigsarkivet, København.

Genforeningen i 1920 er en af de store begivenheder i Danmarks historie. Gennem en deling af det gamle hertugdømme Slesvig på grundlag af en folkeafstemning blev der skabt en varig, fredelig løsning på den dansk-tyske grænsekonflikt. Sønderjylland blev en del af en demokratisk, dansk nationalstat.

Men det foregik ikke uden politiske sværdslag – mellem danskere og tyskere i de to afstemningszoner og mellem danskere indbyrdes i en heftig strid om grænsens forløb.

Ved Hans Schultz Hansen, forskningsleder ved Rigsarkivet, Aabenraa (adjungeret professor og dr.phil. ved Syddansk Universitet).

Samme dag er der åbning af udstilling om Genforeningen kl. 15 i Rigsdagsgården.