Hans Joergen Lysholm1

Ændret pga. coronavirus

Genforeningen 1920 Foredrag ved Hans Jørgen Lysholm, tidligere lærer og efterskoleforstander

DKK 50 kr. inkl. kaffe
  • Foredrag og debat
Foreningen Norden, Grænseforeningen, Ringkøbing-Skjern Museum, Skjern-Egvad Museumsforening, Folkeuniversitetet

Tarm Kirkehus, Kirkevej 11

Tarm

Emma Egmose

Arrangementet udsættes pga. coronavirus

Kongens ridt ind i det genvundne land over den slettede grænse rummer ikoniske billeder samt dybere tanker og følelser om Danmark som nation og om nationalitetsfølelse. ”Et 100-års-minde”.

Hans Jørgen Lysholm tager os med på strejftog i det sydlige Danmark og det nordlige Tyskland med historiske, geografiske, sproglige, politiske, kulturelle og folkelige briller.

Han berører blandt andet emner som: Hvad skete der i Nordslesvig fra Fredsslutningen d. 28. juni 1919 til landsdelens overgang til Danmark d. 15. juni 1920? Hvordan stillede den danske regering sig? Jomfru Fannys spådom. Hvor forløb Kongeågrænsen, og hvilke spor finder vi af den i dag? Beretninger om ”Den hvide Hest” og Johanne Braren.