P1240903 kopi.JPG (2)

Ændret pga. coronavirus

100-året for Genforeningen og 75-året for Befrielsen

23 apr
Der er flere datoer Se oversigten
19.30—21.30
Gratis
  • Musik og sang
Gedsted Kirke

Gedsted Præstegård, Torvegade 5B

Gedsted

Vis kort

Kontaktperson

Birgitte Kaas Sørensen

Arrangementet udsættes til efteråret pga. coronavirus

Ved dette arrangement vil der være fokus på genforeningen med Sønderjylland og Danmarks befrielse. Programmet vil indeholde sange, der har haft betydning for disse to begivenheder. Ulrik Damm vil kæde sangene sammen med fortælling og spille klaver til sangene.

Birgitte Sørensen vil synge nogle af sangene solo, men programmet vil også indeholde mange fællessange! Sange som ”Det lyder som et eventyr” – ”Som en rejselysten flåde” og ”Min pige er så lys som rav” m.fl. har haft betydning og kan knyttes sammen med genforeningstiden. ”En lærke letted”, som selvfølgelig også er med, er vel indbegrebet af sangen om Danmarks befrielse. Digtere som Kaj Munk og Harald Bergstedt har på hver sin måde gjort sig gældende i krigsårene – den ene blev skudt og den anden kom i fængsel.

Derfor er sange af de to digtere bl.a. ”Den blå anemone” og ”Solen er så rød, mor” også at finde i programmet. Sluttelig har Sigurd Barrett i 2016 lavet ”Man må trække en grænse” og programmet vil på bedste fællessangsvis afrundes med denne geniale sang!

Der er flere datoer

Se alle arrangementer