Albæk kirke.jpg

Albæk Kirke

Konfirmandstuen Kærvej Sal/etage

Ålbæk

Vi begynder med andagt kl. 17.30 i Ålbæk Kirke, hvorefter vi går over i konfirmandstuen for at spise. 2020 står i Genforeningens tegn, fordi det netop er 100 år siden Sønderjylland kom tilbage til Danmark. Flemming Nielsen, der i 10 år var ansat på Vendsyssels Tidende i Skagen, kommer og fortæller om "Tre grænselandsskæbner".

Han har haft forfædre i grænselandet, der på mange områder var splittet mellem to nationer, to sprog og to kulturer. Ikke alle har haft de samme muligheder, som Flemming Nielsen for at dykke ned i de voldsomme og overraskende detaljer. Han løfter en flig af to slægtninges helt utrolige skæbner og sin morfars "held i uheld" for som dansksindet sønderjyde at overleve tre år i 1. verdenskrig for "Der Kaiser". Flemming Nielsen kommmer også ind på udviklingen i Grænselandet efter Genforeningen og om sit syn på mindretal, politik, kultur og sprog i vor tid.

Tilmelding senest tors­dag den 5. marts til Knud Bilde 30 96 09 38. Maden koster 100 kr.