Den anden Guldalder Lund 3210 SMK Foto 2019.jpg

Den anden Guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser

26 maj
Der er flere datoer Se oversigten
11.00—16.00
DKK Se museets hjemmeside
  • Udstilling
Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum, Sct Nicolaj Gade 10

Ribe

Vis kort

Ribe Kunstmuseum genåbner 26. maj og udstillingen 'Den anden guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser' kan ses til 1. juni.

Guldaldermaleren J.L. Lund var en af 1800-tallets store mestre. Født i Kiel, men uddannet i Danmark og i Paris og berejst i store dele af Europa var Lund en grænsegænger – såvel i geografisk som i kunstnerisk forstand. Med sit internationale netværk og sit lange virke som professor på Kunstakademiet spillede han en vigtig rolle i det europæiske og danske kunstliv i første halvdel af 1800-tallet.

Han var en af sin tids få kunstnere, der modtog offentlige bestillinger, og han malede derfor store billeder fra Danmarkshistorien til Christiansborg og en lang række altertavler til kirker i hele landet. Samtidig fungerede han som portræt- og landskabsmaler og havde et imponerende internationalt netværk, der inkluderede kunstnere, digtere og intellektuelle.

Han var således en kendt og agtet kunstner i sin samtid. Udstillingen handler om hans tætte forbindelser til tyske kunstnere og de problemer, det gav for hans eftermæle i Danmark. På udstillingen vises værker fra museers samlinger både i Danmark og Tyskland, og udstillingen er tidligere vist på den Hirschsprungske Samling i København og vises senere på Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck.

 

Læs mere

Se alle arrangementer