Genforeningen 1920.jpg (2)

Genforeningen 1920 - da Danmark blev samlet

16 nov
DKK 50 kr., biblioteksklubpris 40 kr.
  • Foredrag og debat
Fredensborg Bibliotekerne

Nivå Bibliotek og Medborgercenter, Nivå Center 30

Nivå

I anledning af at det i juni 2020 var 100 året for Sønderjyllands genforening med Danmark kommer journalist og historiker Simon Kratholm Ankjærgaard og holder foredrag om historien op til og om genforeningen.

Med udgangspunkt i sin bog: ”Genforeningen 1920 – da Danmark blev samlet”, fortæller Simon Ankjærgaard om de 20 måneder, der gik fra afslutningen af 1. verdenskrig til kongens symbolske ridt og den store genforeningsfest på Dybbøl Banke, på lige nøjagtig dét sted, hvor danskerne havde fået så læsterlige klø 56 år tidligere. Foredraget er en dramatisk og dokumentaristisk-historisk fortælling om det nervepirrende politiske spil, der foldede sig ud – internationalt, nationalt og lokalt i Nordslesvig.

Der er flere datoer