Romeo Og Julie (1)

Romeo +Julie

13 aug 2021
Der er flere datoer Se oversigten
20.00—23.00
DKK 239 – 309 kr. inklusiv billetgebyr
  • Teater
Shakespeare Festival / Kronborg

HamletScenen, Kronværksbyen

Helsingør

Vis kort
Læs mere

Kontaktperson

ET ANMELDEROST GÆSTESPIL FRA TEATRET MØLLEN PÅ SHAKESPEARE FESTIVAL

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er i store træk ens. Det er begge rige, stærke familier og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og nye stridigheder. Begge slægter kæmper en kamp om magten i byen under stor dramatik. Under overfladen ligger hadet og fjendskabet og ulmer, og der skal kun én gnist til, før stridighederne imellem dem igen bryder ud i lys lue.

Midt i opgøret møder vi Romeo fra slægten Montague og Julie fra slægten Capulet, der trods deres familiers store indbyrdes had, forelsker sig blindt i hinanden. Hermed er den centrale strid i historien bragt til skue: Kan børn af ærkefjender elske hinanden frit, eller er kærlighedshistorien dømt til at mislykkes? Og hvad betyder så et navn? Kan deres store kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller går de selv til i magtkampen?

I ROMEO + JULIE taler Romeo og hans familie dansk, mens Julie og hendes familie taler tysk. Kontrasten mellem de to sprog er med til at aktualisere historien og trække en rød tråd til selve markeringen af genforeningen. Det er således det danske og tyske sprog, der definerer de to involverede familier og deres historie. Sproget er derfor et helt centralt kunstnerisk greb, der giver forestillingen dybde og gør, at historiens konflikt står endnu skarpere i den sparsomme scenografi. Netop sproget har også gjort det muligt frit at besætte rollerne med de skuespillere, som havde den bedste energi til hver enkelt rolle, uden at skele til hverken køn eller etnicitet. Af den grund kan man i præcis denne version af Romeo og Julie få en helt ny, tankevækkende og intens oplevelse af Shakespeares romantiske tragedie.

Der er flere datoer
Læs mere

Se alle arrangementer