genforeningen-goldendays (1).jpg

Thorvaldsens Plads

København K

Astrid Sperling

Arrangementet udsættes til maj 2021. Programmet vil tage udgangspunkt i planlægningen for 2020 og offentliggøres her på hjemmesiden.

Velkommen til Den Sønderjyske Ambassade i København! Den Sønderjyske Ambassade er en midlertidig ambassade for Sønderjylland på Thorvaldsens Plads i hjertet af København.

Ambassaden er åben for besøgende d. 18.-24. maj og vil i denne periode være et levende forsamlings- og kulturhus for sønderjysk kunst og kultur.

På Den Sønderjyske Ambassade vil du fra mandag d. 18. til fredag d. 22. maj kunne møde fem kendte sønderjyske personligheder som ambassadører.

Hver ambassadør vil være vært for en dag på ambassaden og fremvise sit Sønderjylland gennem blandt andet udstillinger, debatter og talks. Blandt de fem ambassadører er:

- Anna Elisabeth Jessen, forfatter og journalist, der står bag radiomontagen ’Efter Festen’ og er aktuel med romanen ’Om hundrede år’, der skildrer en sønderjysk families historie. Opvokset i Marstrup ved Haderslev.

- Tommy Ahlers, iværksætter, folketingsmedlem for Venstre og fhv. uddannelses- og forskningsminister. Opvokset i Agerskov.

- Søren Solkær, fotograf og kunstner, der bl.a. står bag udstillingen ’Black Sun’ af naturfænomenet sort sol. Opvokset i Sønderborg. Det fulde program for ambassaden bliver offentliggjort til foråret.

Der er flere datoer

Støttet af Realdania, Augustinusfonden, Kulturministeriet og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020.