Rød-Dannebrog-fra-1864-overrækkes-i-1920.jpg

Genforening 1920 - Sønderborgs historie

08 jul
DKK 50 kr. voksne (fra 13 år)
  • Andet
Sønderborg Turistbureau

Mindesten, kirketorvet ved Sct. Marie Kirke

Sønderborg

På en vandring igennem byen anno 1920, kan I opleve suset fra dengang Sønderjylland kom hjem til kongeriget. Hvordan kom dansk- og tysksindede ud af det med hinanden? Hvordan foregik afstemningen i praksis? Og hvordan fik man fat i flag- og flagstænger, som man ikke har haft i Sønderborg i 50 år?

Tag med på en byvandring i Sønderborg hvor vi starter ved de faldnes mindesmærke over deltagelsen i 1. Verdenskrig på kirketorvet, vandrer gennem gaderne med huse fra denne tid til Sønderborg Kaserne, hvor I hører om udviklingen af Sønderborg by.

På turen langs med havnen til slottet oplever I de spændinger der var i nationale kredse dengang og ved rådhuset hører I blandt andet om genforeningsfesten på Dybbøl Banke.

Sprog: Dansk og tysk Varighed: ca. 2 timer Mødested: mindesten, kirketorvet ved Sct. Marie Kirke, 6400 Sønderborg Koordinater: 54.911734, 9.787685

Du kan købe billetter på www.booksonderjylland.dk eller møde op og betal ved guiden.

Der er flere datoer