Final 2020 Logo Artboard Rød Placeholder

Litterære møder

09 sep
Der er flere datoer Se oversigten
19.00—
Gratis
  • Litteratur
  • Foredrag og debat
Literaturhaus Schleswig-Holstein og Nordkolleg Rendsburg

Det Tyske Centralbibliotek, Vestergade 30

Aabenraa

Vis kort

Literaturhaus Schleswig-Holstein og Nordkolleg Rendsburg står bag projektet "Litterære møder" i anledning af 100-året for folkeafstemningen i 1920 og det dansk-tyske kulturelle venskabsår. Projektet, der består af to dele, bringer danske og tyske forfattere sammen og finder sted 7.-10. september og 29.-30. oktober.

I den første del af "Litterære møder" er der fokus på antologien "Lys over landet. Dansk lyrik fra middelalderen til i dag". Den er udgivet af det tyske akademi for sprog og digtning (Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung) i samarbejde med Det Danske Akademi og indeholder 480 tosprogede digte fra samlet set 160 danske lyrikere. Indholdet spænder over middelalderen, oplysningstiden og romantikken og frem til det 21. århundrede. Til arrangementerne vil der være foredrag og samtaler, hvor Peter Urban-Halle, udgiver af antologien og oversætter, mødes med to fremtrædende yngre danske lyrikere, Lone Hørslev og Rasmus Nikolajsen, som også begge er repræsenteret med digte i afsnittet "Det nye årtusinde" i antologien.

Dette litterære møde finder sted i Deutsche Zentralbücherei i Aabenraa.

Alle arrangementer er gratis og er for både danske og tyske besøgende. Når du tilmelder dig, skal du angive, hvilket arrangement du deltager i og sende det til: programm@literaturhaus-sh.de eller ringe på telefon 0049 431 579 68 40

Læs mere

Se alle arrangementer