Gamborg.jpg

Gamborg Kirke, Gamborg, Borrevej 5,

Middelfart

Gamborg Kirke

I år er det 100 år siden, at Sønderjylland og Danmark blev genforenet, efter at Sønderjylland havde været under tysk herredømme. Gensynet med Sønderjylland fejres over hele landet blandt andet i Gamborg, hvor der også er en mindesten for genforeningen.

Den 6. august er årsdagen for stenens afsløring, hvorfor man i byen er vært for en mindre festlighed på netop den dag i år. Arrangementet begynder med gudstjeneste i Gamborg Kirke klokken 17. En time senere samles man ved anlægget ved bystævnet, hvor der synges sange fra det originale sanghæfte fra stenens afsløring akkompagneret af Tove Jacobsen på klaver.

Der vil også være taler af Eskild Gormsen og Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd. Herefter er menighedsrådet i samarbejde med bylauget vært ved en sønderjysk ringridderpølse samt øl og vand./rashe