Lars N Henningsen

Fred og håb – Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening

DKK 25 kr.
  • Foredrag og debat
Rougsø Folkeuniversitet, Grænseforeningen for Rougsø og Sønderhald, Ørsted Bibliotek

Ørsted Bibliotek, Rougsøvej 73b

Ørsted

Tiden fra våbenstilstanden den 11. november 1918 til Genforeningen i 1920 blev fuld af forventning, men også rig på skuffelser. Endelig de fik dansksindede sønderjyder håb om at få grænsen flyttet sydpå. Men tusindvis af hjemvendte soldater var krigsskadede, og de skulle nu finde en plads på arbejdsmarkedet. Der var revolution, økonomisk nød, spekulation og uklare forhold i styret. Dertil kom en bitter strid om, hvordan en afstemning om den nye grænse kunne gennemføres.

Foredraget kaster lys over dagligdagen i Sønderjylland efter fire års rædsler og ser på den krogede vej frem mod genforeningen i 1920.

Foredragsholder er Lars N. Henningsen, dr.phil. og tidligere leder af studieafdelingen, Dansk Centralbibliotek i Flensborg.

En del af Folkeuniversitetets landsdækkenende foredragsturné i anledning af genforeningsjubilæet.

Støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal