Christiansborg_Olafur Steinar Rye Gestsson.jpg

Aflyst pga. coronavirus

Særomvisning om Genforeningen i Folketinget

28 nov
Der er flere datoer Se oversigten
11.00—12.30
Gratis
  • Udstilling
  • Andet
Folketinget

Folketinget, Christiansborg

København K

Vis kort
Læs mere

Kontaktperson

Folketinget

Folketinget tilbyder i efteråret 2020 en særomvisning, der fortæller historien om Sønderjyllands genforening med Danmark — set fra landets magtcentrum.

1920 var et begivenhedsrigt år i dansk politik og bød udover selve Genforeningen blandt andet på hele tre folketingsvalg, en ændring af grundloven og et forsøg på statskup.

På omvisningen bliver du klogere på den turbulente politiske tid, og vi viser dig udvalgte lokaliteter, genstande og kunstværker, som fortæller historien om Genforeningen set fra landets parlament.

Du kommer blandt andet forbi Folketingssalen og Samtaleværelset samt den særlige minderude, der blev fremstillet i forbindelse med genforeningen. Du vil også se de originale valgplakater fra 1920 i det udvalgsværelse, som også bliver kaldt Det Sønderjyske Værelse.

Som noget helt unikt vil du også få mulighed for at se den originale grundlov fra 1920, der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden, men som i anledning af 100-året for Genforeningen bliver udstillet på Christiansborg.

Omvisningerne varer 90 min, er gratis og finder sted lørdage og søndage samt i efterårsferien (uge 42) fra den 13. oktober 2020.

Læs mere

Se alle arrangementer