Byvandring Christiansfeld

Mødested: Tyrstrup Kirke, Haderslevvej 7

Christiansfeld

Tyrstrup Sognehus

Den 1. august kan du på livagtig vis opleve optakten til Genforeningen i 1920, når historiske personer for en stund bliver vakt til live i Christiansfelds gader.

Den familievenlige tur begynder ved Tyrstrup Kirke, Haderslevvej 7 i Christiansfeld. Herfra tager en guide gæsterne med ind i forløbet fra 1864 og frem til Genforeningen i 1920.

Som i et vandreteater støder deltagerne flere steder i den gamle UNESCO-by på scener, hvor aktører iklædt historiske klædedragter opfører rollespil over begivenhederne.

Du vil møde gamle konger og høre deres spekulationer over udviklingen, opleve sårede soldaters klage på feltlazarettet og støde på den kendte Jomfru Fanny, som nogen mente kunne spå.

På Brødremenighedens Hotel bliver der også lejlighed til at se, når den historiske fredsaftale i 1864 bliver underskrevet af danske von Kaufmann og tyske von Stiehle.

Praktisk info
Den første tur begynder kl. 13.00, og herefter er der frem til kl. 16.00 en ny tur hver halve time.

Billetter kan købes på www.tyrstrupkirke.dk

Pris 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Børn under tre år deltager gratis.

Sønderjysk kaffebord
I tiden mellem 1864 og 1920 kom det sønderjyske kaffebord til at betyde meget for de dansksindede.

Derfor kan man også den 1. august få sønderjysk kaffebord på Brødremenighedens Hotel mellem kl. 14.00 og 16.30. Dette kan ligeledes bestilles på www.tyrstrupkirke.dk og koster 138,- pr. voksen og 69,- pr. barn.