strikkeworkshop.JPG

Folkefest i Jelling: Paneldebat "Synåle, kniple- og strikkepinde som kampmidler"

18 sep 2021
  • Foredrag og debat
  • Folkefest og festival
Grænseforeningen kreds 20

Kongernes Jelling, Gormsgade 23

Jelling

Kirsten Rykind-Eriksen

Efter tabet af hertugdømmerne i 1864 arbejdes på at skabe en særlig dansk stil, der i høj grad afgrænses mod det tyske. Kvinder kan gennem deres håndarbejder kommunikere nationalt ståsted og sympati for sønderjyderne.

Paneldebat med oplæg af etnolog, mag.art. Kirsten Rykind-Eriksen. I panelet redaktør og kunsthistoriker Lisbeth Tolstrup, kreativ gavstrikker Kirsten Futtrup, knipleekspert og tidl. afdelingsleder Inger Lauridsen. Ordstyrer cand.pæd. i didaktik materiel kultur Susanne Klose.

Efter paneldebatten er der 3 workshop under Folkefesten: Broderi, strikning og knipling, hvor publikum kan prøve kræfter med teknikker og motiver.

Se hele programmet for Folkefesten i Jelling

Støttet af Kulturministeriets og Folketingets pulje til Genforeningsjubilæet 2020, Region Syddanmarks Kulturpulje, Sparekassen Jellings Fond, Nordea Fonden, Foreningen Plan Danmark, Grænseforeningen, Vejle Kommune