Schackenborg

Paneldebat: Dansk-tyske udfordringer – i europæisk perspektiv

16 sep 2021
  • Foredrag og debat
Schackenborg Fonden i samarbejde med ”Det Udenrigspolitiske Selskab” i København og ”European Centre for Minority Issues” (ECMI)

Schackenborg Slot, Møgeltønder

Tønder

Tyskland og Danmark står de kommende år foran store udfordringer, som også får betydning for vores groenseland 101 år efter Genforeningen. Det tyske valg d. 26. september har derfor stor national og international interesse – ikke mindst også i Danmark.

Schackenborg Fonden har i samarbejde med ”Det Udenrigspolitiske Selskab” i København og ”European Centre for Minority Issues” (ECMI) i Flensborg sat focus på fremtiden og afholder en panel-debat på slottet under titlen ”Dansk-tyske udfordringer – i europoeisk perspektiv”, hvor vigtige og kendte aktører fra begge lande analyserer mulighederne og risici.

Deltagere:
Tysklands nye ambassadør i Danmark, professor dr. Pascal Hector
Debatredaktør Pierre Collignon, Berlingske Historikeren
Tysklands-kender lektor Moritz Schramm, SDU
Formanden for Det Udenrigspolitiske Selskab, fhv. ambassadør Ulrik Federspiel
Den kendte TV2-Kommentator Mirco Reimer Elster
Professor i politisk videnskab, Dr. Joachim Krause, Kiel
Udlandschefen for avisen ”TAZ” i Berlin, redaktør Barbara Oertel

Ordstyrer: Direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab i København, Charlotte Flindt Pedersen, og Direktør for ECMI, Vello Pettai, Flensborg.

Konferencesprog: Dansk og tysk (simultan-tolkning)

Tilmelding bedes ske til booking@schackenborg.dk