OeH-sMx0.jpeg

Golden Days

Hjørnet af Flensborggade og Istedgade

København V

Kom på byvandring med forfatter og historiker Simon Kratholm Ankjærgaard i de slesvigske/sønderjyske gader på Vesterbro.

Fra Istedgade over Dybbølgade til Flensborggade oprulles den dramatiske, intense og følelsesladede politiske proces, der førte til Genforeningen med de dansksindede i Nordslesvig i 1920.

Det er en historie, der byder på tre krige, storpolitiske spil og en Påskekrise.

Se hele programmet for festivalen

Der er flere datoer

Arrangementet er en del af Golden Days’ festivalmarkering af Genforeningen fra den 10. til 16. maj. Festivalen skydes i gang med åbningen af ’Den Sønderjyske Ambassade’, hvor besøgende kan opleve et lille stykke Sønderjylland og møde de sønderjyske ambassadører. Festivalen byder også på historiske byvandringer, motionsløb, filmvisninger og mange andre arrangementer i Genforeningens tegn. Støttet af Realdania, Augustinusfonden, Kulturministeriet og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Ellen og Ove Arkils fond, BHJ Fonden.