Overdragelsen

Indlemmelsen af de sønderjyske landsdele i Kongeriget var grundigt forberedt af en række udvalg i Sønderjylland og København og siden 1919 under ledelse af Det midlertidige Ministerium for sønderjyske anliggender med H.P. Hanssen som minister. Grundprincippet var at lade tysk ret forblive gældende, hvor intet andet var bestemt, men at sikre dansk suverænitet gennem en omfattende og hurtig sønderjysk særlovgivning.
Danske tropper overtager kontrollen
I begyndelsen af maj 1920 overtog danske soldater kontrollen med området og etablerede en effektiv spærring mellem første og anden zone. Herefter blev den danske krone og det danske postvæsen indført den 20. maj, og med indførelsen af pastvang og grænsekontrol den 26./27. maj var delingen af det gamle hertugdømme i praksis fuldbyrdet.
15. juni overgik det nuværende Sønderjylland formelt til Kongeriget Danmark, og siden da har 15. juni været den officielle genforeningsdag.
Kongen underskriver indlemmelsesloven
Den internationale kommission trak sig ud af området den 16. juni, og i Flensborg fejrede det tyske flertal dagen efter en stor fest på Søndertorv. Den 9. juli underskrev Kong Christian 10. indlemmelsesloven.

Dyk ned i flere af de historiske begivenheder
Slesvig gennem århundreder
Aabenraa-resolutionen
Hvor skal grænsen gå - og hvor må der stemmes?
Afstemningerne 10. februar og 14. marts og resultatet
Påskekrisen
Christian 10. besøger Sønderjylland
Udviklingen efter Genforeningen
Genforening, afståelse eller deling?
Læs mere om
Genforeningen og find undervisningsforløb og tidslinjer på Grænseforeningens hjemmeside ietgraenseland.dk
Genforeningen 1920 på danmarkshistorien.dk, Aarhus Universitet