Grænseland – ny serie på DR1

DR markerer 100-året for genforeningen med en stort anlagt serie, som vises på DR1 i 2020.

Serien tager afsæt i 1800-tallets grænseland, fortæller om tabet af Sønderjylland i de slesvigske krige og om tiden efter, der i 1920 førte til Sønderjyllands genforening med Danmark.

Serien tegner både de store perspektiver om begivenhedernes betydning for den danske nationale identitet og fortæller nogle af de mange personlige historier om, hvordan det var at leve i grænselandet og om de konflikter der kan opstå, når man skal vælge side mellem to forskellige nationaliteter.

- Vi sætter stor pris på samarbejdet med DR, som vi  har været i god dialog med i et års tid, og nu glæder vi os til at følge det videre forløb, siger Simon Faber, projektleder for Genforeningen 2020.

Det er holdet bag ’Historien om Danmark’ der står bag serien, som er baseret på dramatiseringer og rekonstruktioner af faktiske begivenheder og personlig fortællinger og henvender sig til et bredt publikum.

Læs mere om Grænseland på DR’s hjemmeside