National kampagne skal vække danskernes interesse for Genforeningen

Som en del af markeringen af Genforeningen står Kulturministeriet bag en national kampagne ’Det er jo 100 år siden’, der skal sikre, at flere danskere kender til Genforeningen og ikke mindst forstår, hvad den har betydet for det Danmark, vi har i dag. Kampagnen tager danskerne med på en rejse, hvor de skal ’lære grænsen at kende’ og forstå, hvorfor vi markerer 100-året, selv om det er lang tid siden.

Kampagnen består af forskellige faser og indledes med en sønderjysk opsang fra Bodil Jørgensen til danskerne, fordi alt for mange ikke kender til Genforeningen og dens betydning. Derudover vil forskellige danskere genfortælle historien som en del af kampagnen, og der vil være film, hvor kendte danskere genforenes med deres sønderjyske ophav. Endelig vil kampagnen bestå af en masse andet digitalt indhold, der skal skabe nysgerrighed og interesse for Genforeningen.