Dyk ned i bøger om Genforeningen

Der er udgivet en række bøger som led i markeringen af 100-året for Genforeningen.

Blandt udgivelserne er to bøger fra Aarhus Universitetsforlag i serien ’100 danmarkshistorier’: Carsten Porskrog Rasmussen står bag udgivelsen ’Hertugdømmet’, og i Hans Schultz Hansens bog ’Genforeningen’ kan man på 100 sider blive klogere på forløbet før, under og efter Genforeningen.

Hans Schultz Hansen står også bag et tobindsværk om H.P. Hanssen: ’De danske sønderjyders førstemand’ og ’Genforeningens arkitekt’.

Simon Kratholm Ankjærgaard og Ole Sønnichsen dykker ned i nogle af de lokale og personlige fortællinger i bogen ’Genforeningen 1920, Da Danmark blev samlet’.

Der er også udgivelser om nogle af de institutioner og foreninger, der fejrer 100-års jubilæum i 2020. Bl.a. fortæller Axel Johnsen Grænseforeningens historie i bogen ’Grænsen, Folket, Staten’.

Planlægger man et besøg i grænselandet, kan man få glæde af ’Turen går til grænselandet’, der udkommer på Politikens Forlag i slutningen af året.

Også romanforfattere skriver om genforeningstiden. Det gælder bl.a. Anna Elisabeth Jessen med romanen ’Om hundrede år’ og Linda Lassens roman ’Jens og Marie – en genforeningsroman’, som fortæller historien om Jens og Marie Jessen og deres arbejde for danskheden med udspring i Flensborg Avis.